dissabte, 25 de juny del 2016

EL  FUTUR  DE  LA  PARRÒQUIA
Un dia, no fa gaire, una persona feia aquest comentari:  “d’aquí quatre dies no vindrà ningú a missa”. La persona que deia aquestes paraules és una persona gran, que no falta mai a la missa dominical; per tant, aquesta persona, com que veu, amb seus propis ulls, que la classe de gent que assisteix a missa habitualment és gent gran, aquesta gent d’”aquí quatre dies ja no podran venira missa”, per impossibilitat física, o perquè ja no hi seran. Per tant, sembla que té raó!
Però l’afirmació d’aquesta persona no és del tot veritat. Ella mateixa veu i sap que de tant en tant  vénen a missa unes famílies del poble  amb fills petits i joves. Aquests fills són el futur de la parròquia, i,  per tant, no tothom que ve a missa és gent gran!
Mirant el pensament, que ens ocupa d’una altra manera, jo diria que els cristians no valorem les coses i les realitats solament amb paràmetres humans i aritmètics; sinó que també tenim un valors religiosos i espirituals, que pesen més  i que són els que realment ens mouen a decidir..
Es cert que els cristians hem de saber llegir la realitat de la vida , però a l’hora d’interpretar-lo no es basem solament en raonaments humans, sinó que ho fem sobretot a l'ampar de la Paraula de Déu i de la Providència constant de Jesucrist i del seu Esperit Sant que té sobre la seva Església.
Vull dir que, si humanament i en termes d’estadístics es pensa que arribarà un dia que “no vindrà ningú a missa el diumenge”, en termes religiosos i cristians això no passarà mai. Passarà el que ha passat sempre a la història: que hi ha baixades i remuntades; i que ara estem en un moment de baixada, però arribarà un dia que vindrà el moment de la remuntada. En algunes comunitats això ja passa. Per exemple, durant l’any 2015 a la catedral de Barcelona han estat batejats uns cinc cents adults, o joves. No en dubti ningú que aquest fenomen també un dia arribarà a les nostres parròquies.
Em fa dir això, d’entre altres textos de la Bíblia, aquell passatge de l’Evangeli de St. Mateu, en el qual, després que sant Pere confessa que Jesús és el Messies, el Mestre el contesta dient: “...Tu ets Pere, i sobra aquesta “pedra” edificaré la meva església; i les portes del Reialme de la Mort no podaran res contra ella” (Mt. 16, 18). Per tant, creiem o no les paraules de la Bíblia?
Un moment de l'assemblea parroquial del dia 19/juny/2016