diumenge, 8 de gener del 2017

LA  CARTA  ALS  REIS

En motiu de la festa dels Reis Mags les parròquies del municipi de Dosrius també han escrit la seva carta a Ses Majestats, demanint-los les seves gràcies.
Com que davant l'Infant Jesús van ser molt generosos, oferint-li or, incens i mirra, nosaltres els volem demanar també unes coses, que desitjaríem tenir. Són unes coses que no fan bulto ni pesen res, però esperem que ens donin vida i força. Són tres coses.
La primera és paciència per saber acceptar i assumir els moments doloroses i difícils que viu la nostra comunitat parroquial. Estem passant uns moments molt baixos, degut a l’absència de feligresos als actes de l’església. La poca assistència a la missa dominical; els poquíssims batetjos que s’han celebrat aquest any passat; la poca participació, quan es fa una convocatòria per a un acte especial a l’església.
Segonament demanem que, malgrat el que acabem de dir, mantinguem la il·lusió de la fe. Ara els qui ens reunim el dia de festa per celebrar els oficis, ho fem per convicció, perquè ho creiem i volem practicar la nostra fe. Creiem que és bo i necessari  celebrar la missa per mantenir la fe que tenim. Necessitem la missa, com el pa que mengem, per alimentar la fe i fer el camí que ens porta cap Déu i cap a la santedat.
Per últim volem demanar-vos una recomanació. Vosaltres que heu estat a prop de l’Infant Jesús, ...  intercediu a favor nostre i del poble de Dosrius, perquè  tots plegats veiem la claror de la mirada de Jesús; que sapiguem valorar la importància de la fe en la vida humana; que sapiguem apartar les impureses que impedeixen la transparència de l’Església; i que pensem les conseqüències que poden venir al poble a causa de l’allunyament de l’Església i de la indiferència religiosa.
En resum, vostres majestats, volem demanar-vos que pregueu a Jesús perquè els cristians no perdem el valor de la fe, que vàrem rebre dels nostres avantpassats; i els que no coneixen Jesús que descobreixin l’estrella del Cel que senyala el camí cap a Jesús, Ell que és la Veritat i la Vida dels homes.   
Mn. Jaume Abril