dilluns, 21 de novembre del 2016

LA  CATEQUESI  INFANTIL

Pràcticament fa dos mesos que el curs 2016-17 de Catequesi Infantil va començar, i, per tant, podem dir que la catequsi funciona en normalitat.

La Catequesi per a l'Església en general, i en particular per a la nostra parròquia, és molt important; perquè  és l'escola cristiana dels futurs feligresos de la parròquia.

Diem, i és veritat, que hom comença a ser cristià quan és batejat. però aquest bateig no dóna cap fruit,  si el batejat no és educat cristianament després. 

L'escola de l'educació cristiana dels infants és doble : a la família  i a la parròquia.
La primera es desenvolupa les 24 h. del dia, cada dia, i sempre a la vida de  família.
La segona es fa a la catequesi,  almenys durant quatre cursos; i, si s'anima el batejat, més anys.
Les parròquies de Dosrius tenen programat i ben preparat la temàtica per fer  quatre cursos de catequesi.

Aquest curs 2016-17 hi ha inscrits a la Catequesi en total : 14 infants, repartits en els següents graus:
1er.    GRAU   →   6  infants
2on.   GRAU  →   4   infants
3er.    GRAU  →   3   infants
4rt.    GRAU  →    1   unfant

I la primera Comunió...  que no se'n parla?  En principi NO!
La raó és molt senzilla i clara:  quan els pares porten l'infant a la catequesi, avui, si li preguntes què és "rebre la Comunió" no sap què contestar. En canvi sí que pot entendre, i entén perfectament,  què és aprendre a ser cristià, si és batejat.

Per tant, avui, els pares que vénen a la parròquia a inscriure el seu fill/a  a la catequesi ja han aprés a dir. "Vull apuntar el meu fill/a  a la catequesi, perquè està batejat (o perquè vull que aprengui  la doctrina cristiana). 

Quan conegui i cregui en Déu-Pare i en Jesús de debò i sàpiga què és anar a missa, aleshores sí que demanarà poden fer un dia la primera comunió. Serà ell mateix qui ho demanarà amb consciència i de veritat.
Mn. Jaume Abril