dijous, 27 d’abril del 2017

LA  SETMANA  SANTA  VISCUDA

El programa d'actes de la Setmana Santa es va complir perfectament, com estava previst. La participació dels feligresos als actes programats va ser més aviat escassa, tant a la parròquia de dosrius om a la de Canyamars. Aquest fet no és novetat, perquè ja va anys que l'assistència de feligresos a l'esglésies s'ha reduït molt.

D'entre els actes celebrats, n'hi hagué dos d'especials: l'un el Dijous Sant i l'altre el Divendres Sant.


El primer va ser a la missa del Dijous Sant, dins  la qual es fa el "Rentament de Peus", com explica l'Evangeli d'aquest dia. El cas és que el rentament es va fer als infants de la Catequesi de les parròquies. Uns nens i nenes que actualment fan la Catequesi  van fer d'apòstols, en l'Escena.

Per a als infants va ser una novetat, perquè no sols no ho havien fet mai, sinó perqquè mai no ho havien vist.


L'altre acte especial va ser la pràctica del Via-Crucis, que s'acostuma a fer al matí del Divendres Sant.

Va ser especial perquè normalment en aquesta pràctica es porta el "Sant Crist" gros ( la creu gran que hi ha a l'església);però aquesta vegada no va ser així, sinó que es va fer servir únicament un "Sant Crist" petit, a la mida dels infants de la Catequesi. O sigui que enguany va presidir el Via- Crucis únicament la creu que portaven els infants. 

Els infants contents de fer aquesta servei que no havien fet mai, i les persones grans que participaven en l'acte van veure en els infants el futur de les parròquies de Dosrius.