dijous, 2 de febrer del 2017

ESTADÍSTICA DEL MOVIMENT DE LA PARRÒQUIA
A les parroquies acostumem, quan s'ha acabat l' any civil,  donar comptes del que ha estat l'any finit és a dir,  el que en diem publicar el Moviment parroquia de l'any recentment passat.
Entenem pel concepte "miviment" el que se'n diu vulgarment "la moguda general de la parròquia en tots els àmbits haguts. Bàsicament a la parròquia hi ha tres àmbits d'acció. A l'església, als locals parroquials i al carrer. A l'església s'hi fan els sagraments (misses, batetjos, enterraments... Als locals parroquiesls s'hi fa bàsicament la catequesi i totes les reuniones de formació , o d' informació.
Al carrer es fa l'atenció a les prsones que demanaen una ajuda, o necessiten un recolzament. després hi ha un quart àmbit que per ell mateix no és religiós, sinó cultural i recreatiu,  que complement els anteriors àmbits i dóna una dinàmica interessant a la parròquia. seria el cas de les excursions, del teatre, de la coral, etc. Heus aquí, doncs, l'estadística de l'ambit dels "sagraments"


sagraments
ALFAR
CANYAMARS
DOSRIUS
Baptisme
6
1
6
Confirmació
0
0
0
1ª comunió
3
2
5
Comunió malalts
0
1
5
Unció dels malalts
0
0
1
Matrimoni
0
0
0
Enterrament
0
7
3
,
Respecta a la assistència a la celebració de la missa, l’estadística és la següent:
                                                                                          
                         
DIA
DOSRIUS
CANYAM ARS
Diumenge
(vigília)  8 - 10
(dia)     10 - 15

(dia)   15 - 20

Dia feiner
2 - 4








Passem ara a l'àmbit de la FORMACIÓ, el qual es concreta en la catequesi. En teoria la Catequesi és distanada a totes les edats, perquè sempre estem en situació d'aprenantatge. Hi ha catequesi d'adults, de joves, d'adolescents i infantil; però a la pràctica la catequesies redueix al nivell infantil.
Avui la finalitat de la Catequesi és per donar als pares, que han batejat llurs fills, un mitjà perquè compleixin el  compromís d'educar cristianament els seus fills, que varen conntraure a l'hora de batejar-los.
Tot i així també s'admet a la catequesi aquell infant que no essent batejat, té la intenció de fer-ho. Aquest infant, en el moment que desitja ser batejat, ja entra a formar part de la comunitat cristiana.
Dit això, veiem el que ha estat la catequesi infantil en el curs passat, 2015-16:

PARRÒQUIES
1er. GRAU
2on. GRAU
3er. GRAU
4rt.  GRAU
ALFAR
1
4
1
3
CANYAMARS
1
1
0
0
DOSRIUS
2
6
0
1
TOTAL
4
11
1
4








Hi ha també uns petits espais de FORMACIÓ a l'entorn de la celebració del baptisme, i a l'entorn de la preparació del celebració del matrimoni.,
I això és tot.