dilluns, 1 de maig del 2017

L'APLEC  DE  DOSRIUS  AL  CORREDOR


El dia 30 d'abril el poble de Dosrius va portar a terme el seu tradiconal Aplec  de St. Marc; que ve a ser l'Aplec de Pasqua de la parròquia de St. Iscle i Sta. victòria.

El programa de la diada era també el mateix de cada any: la missa a les 12 h.; la ballada de gegants del poble en sortir de la missa,i al mig dia el dinar de germanor dins el pati del santuari.

Tot estava previst, i ben preparat, però hi havia una cosa que no depenia dels organitzadors, i que no podia ser regulada: el temps.  I el temps va fallar. Hi hagué una boira, un vent i un plugim que no varen  parar en tota la jornada.
Per celebrar la missa no hi havia problema, Es va fer dins la capella. Però... i  el dinar de germanor? 

Els orgamitzador se'ls va ocórrer preguntar al capellà del santuari si seria possible fer el dinar dins la capella, davant l'inconvenient del temps?  El sacerdot va pensar que no era  habitual  convertir la capella en un menjador, però donada la situació, podia ser un gest d'acolliment i de bona voluntat. I així va ser, amb la condició d'actuar com a persones  i de deixar-ho, després, net i endreçat. I així va ser .


Del record de ningú, mai no s'havia presentat una ocasió com aquesta. Si que s'havia fet, dins la capella, "Focs de Camps", cantades i exposicons, però tot un "àpat de germanor"  em sembla que mai no havia passat.

Si algú pensa que no s'havia de permetre aquesta acció, hi ha dos grans arguments per justificar-la. El primer és que aquesta acció és un gest d'acolliment que és  molt dels cristians i de l'Església Catòlica. Segonament perquè el sentit del sagrat "inviolable" del temple, o d'una capella, és més propi de l'Antic Testament que del Nou Testament. Jesús va abolir el temple com a lloc únic de la presència de Déu entre els homes; i va dir que el vertader temple de Déu en el Món són els cristians units i donant testimoni de la fe en Jesucrist. Per tant amb un sentit cristià del Nou testament el temple és sobretot lloc de renió del cristians i lloc de celebració de la seva fe; i aquesta fe inclou un esperit d'acolliment molt explicit i clar..